dissabte, 22 d’abril del 2023

Perelló, Ferrandís i Sallas juguen brut a l'ICS



La Intersindical-CSC, una de les organitzacions sindicals més importants de Catalunya, ha estat envoltada de polèmica els darrers dies arran dels esdeveniments que han tingut lloc a l'Institut Català de la Salut (ICS). El secretari general de la Intersindical-CSC, Sergi Perelló i Miró, va enviar valises al òrgan rector de les eleccions sindicals a l'ICS amb l'objectiu de substituir a Nèstor Sastre, coordinador electe de la branca de sanitat. Perelló i Miró volia imposar Marc Sallas, però finalment les eleccions a l'ICS les va guanyar Nèstor Sastre amb un sindicat diferent a la Intersindical-CSC, el nou SOM Intersindical.

Aquesta actuació de Perelló i Miró ha generat una gran polèmica a l'organització sindical i ha provocat un enfrontament intern entre diferents corrents de pensament. Convé recordar que Perelló i Miró acumula condemnes en costes per opacitat comptable i està molt qüestionat internament al seu sindicat. Aquesta situació ha provocat que molts afiliats i simpatitzants de la Intersindical-CSC mostrin el seu desacord amb les accions del seu secretari general i denunciïn la falta de transparència i democràcia interna de l'organització.

A més a més, cal destacar que les eleccions sindicals són un element clau en la vida de les organitzacions sindicals i que la seva celebració ha de garantir la lliure elecció dels representants dels treballadors. En aquest sentit, les actuacions de Perelló i Miró van en contra de la democràcia sindical i poden posar en qüestió la credibilitat i la transparència de la Intersindical-CSC.

D'altra banda, la victòria de Nèstor Sastre amb el sindicat SOM Intersindical també posa en qüestió la legitimitat i el lideratge de Perelló i Miró en l'organització sindical. Així mateix, aquesta situació pot obrir la porta a una possible crisi interna a la Intersindical-CSC, ja que les diferents corrents de pensament poden tenir dificultats per arribar a acords i establir una posició comuna.

En conclusió, les actuacions de Sergi Perelló i Miró en relació a les eleccions sindicals a l'ICS han generat una gran polèmica a l'entorn de la Intersindical-CSC i han posat en qüestió la credibilitat i la transparència de l'organització sindical. Així mateix, aquesta situació pot obrir la porta a una possible crisi interna a l'organització, la qual cosa posa de manifest la necessitat de garantir la democràcia i la transparència en el funcionament de les organitzacions sindicals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ERC col·loca una protagonista del PalomarGate com a alt càrrec de la consellera d'Educació.

Marta Molina va fugir del sindicat Intersindical-CSC després de denunciar-se múltiples irregularitats comptables del sindicat de Perelló. Es...