dilluns, 17 d’abril del 2023

Dos anys d'assetjament intern de Sergi Perelló al personal de sanitat del seu propi sindicat.


L'assetjament en l'àmbit laboral és un problema greu que afecta molts treballadors i treballadores en diferents sectors i àmbits professionals. Desgraciadament, aquesta pràctica també es pot donar dins del marc sindical, tal com ha passat en el cas de Sergi Perelló i Miró contra Nèstor Sastre a les darreres eleccions sindicals a l'Institut Català de la Salut (ICS).

En primer lloc, és important comprendre què és l'assetjament laboral. Aquesta pràctica es defineix com qualsevol conducta que té com a objectiu o conseqüència generar dany psicològic, físic o social a una persona, amb una freqüència o persistència suficient per a crear un ambient intimidatori o ofensiu per a la víctima. L'assetjament laboral pot manifestar-se de diverses maneres, incloent-hi insults, burla, marginació, exclusió, i altres comportaments que posin en dubte la competència o capacitat d'una persona per a realitzar la seva feina.

En el cas de les eleccions sindicals a l'ICS, l'assetjament va ser dirigit contra Nèstor Sastre, qui era candidat a la presidència del comitè d'empresa de l'ICS. Segons ha pogut saber Perellogate, l'assetjament va incloure insults, amenaces i exclusió, amb la finalitat de minar la seva candidatura i impedir la seva participació en les eleccions.

Aquest tipus de comportament és totalment inacceptable i contrari als principis bàsics de la democràcia i el respecte als drets humans. Els sindicats són una eina important per a defensar els drets dels treballadors i treballadores, i han de ser espais segurs i inclusius per a la participació democràtica. L'assetjament laboral, sigui d'on sigui que provingui, només contribueix a minvar la confiança en els sindicats i en la capacitat dels treballadors per a defensar els seus drets.

Cal que es prenguin mesures efectives per a prevenir i aturar l'assetjament laboral, i això inclou una educació i sensibilització sobre el tema, així com la implementació de protocols i polítiques que protegeixin les víctimes i sancionin els agressors. A més, és important que els sindicats i les organitzacions laborals estiguin compromesos amb la lluita contra l'assetjament laboral, i que promoguin un ambient segur i inclusiu per a la participació democràtica de tots els membres.

En conclusió, l'assetjament laboral és una pràctica intolerable que ha de ser erradicada en tots els àmbits, incloent-hi els sindicats i les eleccions sindicals. Cal que es promogui un ambient segur i inclusiu per a la participació democràtica, i que es prenguin mesures efectives per a prevenir i aturar l'assetjament.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ERC col·loca una protagonista del PalomarGate com a alt càrrec de la consellera d'Educació.

Marta Molina va fugir del sindicat Intersindical-CSC després de denunciar-se múltiples irregularitats comptables del sindicat de Perelló. Es...